Sv: VG i dag - "Lavkarbo øker faren for hjertetrøbbel"
Opprinnelig lagt inn av Lindemor, her.
Hvordan kan de forklare den økte andelen av mennesker med hjerte- og karsykdommer, samt diabetes og andre livsstilsykdommer igjennom de siste tiårene?
De har "bevist" at de har spist mer fett og rødt kjøtt må du jo vite. 
Eksempler på fett: Hamburger (det hvite brødet nevnes ikke), pommes frites (stivelsen nevnes ikke), iskrem (sukkeret nevnes ikke), pizza (den lyse bunnen nevnes ikke). Fett + karbohydrater altså...
Eksempler på rødt kjøtt: Hamburgere, pølser, kjøttboller, indrefilét og sånt... Merk at det ikke skilles mellom farseprodukter og rene kjøttprodukter... Hm... Hva putter de i farseproduktene? Og hva serveres som regel ved siden av farseproduktene?
Og de helsebevisste holder seg mer unna mat de tror er helsefarlig. Men selv om de kanskje holder seg unna mettet fett, så gjør de andre ting som er gunstig som å få i seg nok vitaminer og mineraler, spiser mindre sukker, holder seg i form, røyker ikke, drikker ikke. Nevnes dette? Nope... Etterhvert viste statistikken det de ville at den skulle vise, altså at de som er sunnere spiser mindre mettet fett. Som om det ikke var flere faktorer inne i bildet...
Tillat meg å rulle øynene... Hadde de vært ute etter å bevise at brokkoli var usunt så hadde de klart det på samme tullemåte som de gjør nå. Slå det opp stort at brokkoli er usunt og lur folk til å tro det. Om noen år vil statistikkene vise at de mer helsebevisste holder seg unna brokkoli...
__________________
 -smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!
Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
|