Sv: Kyllinglår uten skinn?
Opprinnelig lagt inn av Hamster59, her.
Var på et kurs som Line Holdal (lilalife) hadde i vinter. Hun sa at særlig vi kvinner burde spise skinnet på kyllingen. Problemet er at jeg ikke husker hvorfor vi burde spise det. Noterte det ikke, heller.
Selv har jeg det også litt sånn at jeg ikke klarer å spise skinnet. Når kyllingen er grilla, er det som regel krydra med grillkrydder, som inneholder bl.a. smaksforsterkere. Det er én av grunnene til at jeg spiser skinnet. Den andre er den dere har nevnt, at litt av fjøra sitter igjen. Det kan gå greit om skinnet er litt sprøtt (vel å merke hvis det ikke er spor av fjør), men hvis skinnet er mykt syns jeg det er litt uappetittlig.
Det har vel med aminosyrefordelingen å gjøre tenker jeg. Innmat, skinn, brusk og bein inneholder mye av aminosyren glycin, som ikke finnes så mye av i muskelkjøtt. Muskelkjøttet inneholder på sin side mye metionin, som kan utkonkurrere glycinet, noe som kan betegnes som en funksjonell glycinmangel.
|