Vis enkelt innlegg
Gammel 30-09-11, 22:34   #1
Bestemamma
Seniormedlem
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 64
Innlegg: 1.090
Bestemamma er virkelig snillBestemamma er virkelig snillBestemamma er virkelig snillBestemamma er virkelig snillBestemamma er virkelig snill

Noen som vet dette om fløte?

Jeg har et tips jeg gjerne vil dele med dere som er redd for karbohydratene i fløten, men som gjerne vil ha fettet...

Jeg kjøper inn en hel del fløtepakker når den er billig, setter de "på hodet" i strenghyllene i kjøleskapet og lar de stå...Har fløte som har holdt seg god i tre måneder på denne måten.

Poenget med å sette den "på hodet" er at den tykke delen av fløten da samler seg i bunnen av pakken fordi fettet flyter opp. Så når du snur pakken igjen og åpner den er det lett å bare helle av den blålige mysen som inneholder karbohydratene og bare bruke den tykke deilige fløten som er igjen på bunnen. Du må åpne pakken helt for å røre rundt og få med deg all godisen, men du kan bare klipse den igjen om du ikke bruker alt på en gang.... Du kan også la være å helle av det tyntflytende og heller røre det sammen med det tykke igjen og bruke fløten på vanlig måte...Holder seg fint enda lenger i kjøleskapet, men jeg vil ikke anbefale å snu den på hodet igjen selv om du klipser den igjen.....kan lekke

Kjøper også inn litt fløte innimellom og setter de opp "på hodet" etter dato i kjøleskapet slik at jeg både har fersk og "gammel" fløte tigjengelig hele tiden...på denne måten går jeg aldri tom for fløte...

__________________


Bestemamma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. Svar med sitat