Sv: Bra kommentarer om lavkarbo på NRK.no
Opprinnelig lagt inn av taraquin, her.
Ang studien du debatterer nerthus så mener jeg denne ikke har særlig basis i studier men er mer bygget på antagelser. Mange har underskudd på omega 3 og for disse vil mer flerumettet fett minske sjansen for HKS, men ikke fordi det byttes med mettet fett. Å øke inntaket av flereumettet fett fra omega 6 kilder som soyaolje og kornprodukter tror jeg slår ut motsatt veg siden inflammasjonsprosessene i kroppen øker pga prostagladiner fra omega 6, som omega 3 motvirker.
Ifølge Ray Peat er Omega3 ikke et næringsstoff en kan innta uten å ta hensyn til at det kan være skyld i oksidering i kroppen, noe som fører til tidlig aldring...hva tenker dere om det?
sitat:
V. Stefannson, one of the early polar explorers, spent a winter living entirely on caribou meat, and felt that it had prevented the scurvy that had killed so many of the other explorers, who had counted on fruit and vegetables to prevent it. But he believed that meat was a metabolic stimulant that made people age prematurely, as Pearl's rate of living theory predicted. Stefannson said that Eskimo women were getting old in their twenties, and that at the age of 60 they looked as old as Europeans did at 80. He was a well informed anthropologist, and his observations were probably accurate. The Eskimos he observed ate large amounts of fish, and other unsaturated fats, and sometimes ate highly decayed fish. An accelerated rate of aging would be expected from such a diet, because of the toxic lipid peroxides. Min utheving
Fant enda en artikkel der han snakker om dette. http://raypeat.com/articles/articles...ted-oils.shtml
__________________

Sist redigert av Bestemamma : 05-10-11 kl 20:21.
|