Sv: Bra kommentarer om lavkarbo på NRK.no
Konklusjonen blir vell:
- Spis i størst mulig grad villfisk som sardiner, sild, markell, brisling, ål ,kveite og andre fete fisker, oppdrettslaks og omega 3 tilskudd bør være et andrevalg men bedre enn å ikke ta noe. Visstnok endrer endel oppdrettere på dette nå og gir laksen mer marin føde siden undersøkelser viser fall i omega 3 og dårlig helsetilstand til laks som blir foret på "skrepmat" som soyaprodukter etc.
- Styr unna omega 6 fellene, få omega 6 naturlig fra grønnsaker, nøtter og kaldpressede oljer med naturlig lav innhold som linfrøolje, olivenolje og rapsolje. Unntaket er GLA-rike produkter siden denne fettsyren demper betennelser på tross av at den er i omega 6 familien.
- Bruk gjerne mange ulike krydder i maten da flere av dem har anti-inflammatoriske egenskaper.
- Lag din egen grønnsaks\frukthage, prøv å kjøpe mest mulig økologiske grønnsaker.
|