Vis enkelt innlegg
Gammel 07-10-11, 20:11   #6
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Starte på lavkarbo/ketose uten veiledning fra lege eller ernæringsfysolog?

Opprinnelig lagt inn av Bjørk, her.

Men er det nok¨å lese seg opp? Burde jeg også få oppfølging og ta blodprøver?

Ja, det er nok å lese seg opp til å begynne. Og så er det som livet ellers - man kjenner etter og man spør andre. Har man kompliserende faktorer ... diabetes eller liknende kan det være greit å informere legen kanskje? Og om legen er helt lavkarbouvennlig så kan man jo føle seg alene. Men nødvendig? Nei... ikke om man lytter til seg selv.

Blodprøver er ikke nødvendig om du er frisk og grei i utgangspunktet. Lavkarbo er ikke farligere enn GR.

Mange synes det er greit å få tatt en utvidet blodprøvesjekk/-kontroll i forkant fordi den kan være kjekk å ha dersom man av en eller annen grunn må til legen for noe seinere og h*n henger seg opp i "lavkarbo". Det hender siden det fremdeles er relativt kontroversielt blant helsepersonell. (Det finnes folk her som omtrent har fått vite at lavkarbo er årsaken til alt galt...Da kan det være greit å kunne henvise til at "sånn så verdiene mine ut på vanlig kosthold".) Og så kan det være gøy å ha da. Det er mange her inne som har fått forbedrede verdier på lavkarbo. Det vet man jo ikke uten å måle først også.

Men man MÅ definitivt ikke. Det er mest for "før/etter"-bildene.

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat