Sv: Usunn frukt - Dagbladet 05.10.11
Opprinnelig lagt inn av Yrla, her.
Ja, det er vel når sukkerlageret i kroppen (muskler og lever) overfylles vårt inntak av fett blir lagret til fett?
Her er en artikkel jeg fant interessant. Om at for høyt inntak av fruktose kan gi kroppen problemer med å rekke å suge alt opp, slik at det blir værende i tarmen og fore bakterier, gi diare og gass. http://nhi.no/sykdommer/mage-tarm/ty...tak-29700.html
Mer eller mindre. Dvs at fettet vi spiser vil lagres i fettvevet, før det frigis og brukes som energi. Det foregår hele tiden en innlagring og frigjøring av fett i ulike mengder, og det er balansen over tid som avgjør om fettlagrene øker eller minker.
Fruktose i kosten havner i leveren, der det enten omdannes til glukose eller fettsyrer. Jo mer glukose kroppen har tilgjengelig, jo mer vil omdannes til fett. Dette kan igjen gi problemer som fettlever, samtidig som det øker mengden VLDL og LDL, da leveren må produsere disse for å frakte fettsyrene ut i kroppen. Siden kolesterolmengden i disse er liten, vil LDL-partiklene være av den små, tette typen, som er assosiert med høyere risiko for sykdom.
Fruktose er den foretrukne energikilden for spermier, så litt trenger vi menn i alle tilfeller 
Den linken din handler om fruktosemalabsorbsjon, og er en medfødt lidelse som fører til at man ikke tar opp fruktosen effektivt. Dette er ikke et problem for friske.
|