Sv: Mengde mat...
Jeg kan jo fortelle deg hvordan jeg opplevde dette da... Jeg har "vokst opp" med GR og har sett på det som den "rette" måten å gå ned i vekt og holde vekta etterpå.
Greia med GR er IKKE små porsjoner. Det er derfor jeg alltid har slitt så fælt med GR for jeg klarer ikke spise sååå mye grønnsaker og aller helst en hel haug med salat og agurk.
Ikke misforstå, jeg elsker grønnsaker jeg, inkludert salat, men jeg klarer ikke spise mengder av det.
Derfor var jeg alltid sulten når jeg fulgte GR, men jeg var absulutt vant med å spise mye til hvert måltid. Lite brød, bare magert kjøtt og fisk og ikke andre fettkilder såklart, men altså masse grønnt til for å "fylle magen"...
Når jeg gikk over til LCHF spiste jeg de først ukene like store mengder som før fordi jeg ikke følte meg mett før magen var full. Jeg spiste meg kvalm noen ganger og når metthetsfølelsen faktisk satte inn holdt jo frokosten til langt på kveld...
Husker spesiellt når vi var på Bob Dylan konsert i sommer. Jeg spiste en skikkelig kraftig frokost; En pakke bacon (ca 150g), 3 speilegg og litt tomat. Dette spiste jeg før kl 12 på dagen, da jeg kom hjem fra konsert hadde jeg ikke fått i meg noe annet enn 3 små glass rødvin, og var fortsatt ikke sulten. Da var klokken 01.00
Jeg brukte noen uker med litt frem og tilbake på denne måten, noen dager var jeg mer sulten og spiste 4-5 ganger, men mindre måltider, andre ganger klarte jeg meg med å spise en gang i løpet av et døgn.
Sakte men sikkert vente magen og kroppen min seg til at det var ubegrenset tilgang på energi og innstillte seg på det.
Nå, etter 4 mnd, spiser jeg veldig sjelden bacon til frokost. Jeg bruker bacon som garnityr og smaksforsterker i andre retter, vanligvis middag.
En vanlig dag for meg består oftest i:
Frokost:
1 "Nannaknekkebrød" med smør og masse pålegg på
1 stor kopp kaffe med fløte og cocosa i
Middag:
150-300g fisk/kjøtt avhengig av type
Mer enn halve middagstalerkenen full av kokte grønnsaker eller en blandet salat
Saus/dressing etter ønske
Noen ganger har jeg et mellommåltid som ofte ligner på frokosten, eller jeg lager en liten omelett av 2 egg, eller en sildesalat el.l
Med meg som lunsj når jeg har forelesninger har jeg ofte bare et beger på str med et melkeglass med blandede grønnsaker, litt smakfull fet fisk og remulade, eller et par knekkebrød igjen og et par skiver gulost.
Til å begynne med spiste jeg mellom 2000 og 3500 kcal hver dag fordi det var magesekken og blodsukkeret mitt som styrte sulten min.
Nå er det kroppens behov for energi som styrer sulten min og jeg trenger sjelden så mer enn 1500-1800 kcal daglig. Noen dager spiser jeg enda mindre, andre dager spiser jeg litt mer, men generellt spiser jeg mindre enn halvparten så stort volum med mat nå som før fordi man blir fortere mett av kraftig og fet mat, enn av mager mat. Og det varer lenger - mye lenger.
__________________

|