Sv: Hva nå? (Kosthold for vedlikehold)
Reaksjoner på mel trenger ikke å være tydelige. Ofte ER de ikke tydelige, dessverre. Det tar visstnok en gjennomsnittscøliaker 6-7 år å få diagnosen... og det er en av de mer tydelige sykdommene som kan ha sin bunn i melintoleranse. Har man sykdommer i autoimmungruppen så kan det lønne seg å tenke 2-3 ganger om man virkelig bør spise mel. Selv i små mengder.
Som for alt annet så er det ulike regler som gjelder om man er "kjent syk" eller ikke.
Til TS: det er kun du som vet hva som er viktig for deg - og kun du som kan kjenne hva som er godt for din kropp. Kanskje er det viktig for deg å kunne skjeie ut innimellom/kanskje ikke. Kanskje ønsker du heller å benytte samme kosthold hele tiden - selv om det er vanskeligere i "borte"-sammenheng. I så fall bør du sørge for at de karbohydratene du innfører er verdifulle karbohydrater for deg og kroppen din.
__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
|