Sv: Noen som har oppskrift på kebabkrydder?
Opprinnelig lagt inn av Alynna, her.
Ja, det er en krydderblanding, og, ja, det er det pakistanerne som lager kebab i Oslo, bruker. Kebaber fra Tyrkia o.l. smaker derimot helt annerledes.
Styr unna Santa Maria og salt heller selv.
En flott kebab får du av å ha strimlet lam eller kylling i en ildfast form med 1 ss olje, 1 ss garam masala, salt etter ønske og evt. litt presset hvitløk eller hvitløkspulver.
Stek til gyllent, kanskje 10 min? - på sterk ovnsvarme. Det går også greit i panna, men det smaker mer grillet i ovnen.
DVs., de har nok sin egen blanding som de handler inn engros, men de krydderene som går igjen i begge blandinger er ganske like. Om du vil lage din egen utfra 5-10 ulike kryddere, og smake deg frem så går det også bra, men garam masala er den "enkle løsningen" om du vil ha en kjapp og smakfull hjemmelaget kebab.
|