Sv: Antioksydanter trengs selv om en spiser hovedsakelig mettet fett
Opprinnelig lagt inn av Bestemamma, her.
Jeg er enig med deg i at vi trenger antioksydanter, Yrla....
Det er jo desverre slik at de dyrene vi spiser (spesielt svin og kylling) ofte blir foret med kraftfor som inneholder for mye Omega6 i forhold til Omega3. Dette gjør sitt til at oksyderingen i kroppen vår blir mye større enn den ville ha vært om dyrene vi spiser hadde blitt foret med gress, eller at de i det minste hadde tilsatt mer Omega3 til kraftforet, noe som er fullt gjennomførbart og anbefalt...se bare her.....
Edit: Legger til et par linker til fra samme kilder......Husdyrforsøksmøter Broilerfôr
Oksideringen i kroppen blir ikke større ved omega-6 enn ved omega-3. De to fettsyrefamiliene er like utsatt for oksidering.
Oksidativt stress vil vi alltid utsettes for, uansett om vi hadde spist 100% mettet fett. Når kroppen produserer energi, oppstår frie radikaler. Disse må "bekjempes" med antioksidanter, slik at de ikke kan gjøre skade i kroppen. De sterkeste antioksidantene produserer kroppen selv, f.eks. glutation.
Sist redigert av Vegard L : 24-10-11 kl 14:07.
|