Sv: Hvordan steker jeg indrefilet?
Hehe.. tydligvis ikke lett godt nok:
det blir skiver!
(fra matprat.no)
400 g biff (indrefilet, ytrefilet eller entrecôte)
2 ss smør , eller margarin
½ ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du:
1. Bruk sterk varme og la smøret bli nøttebrunt før du legger i biffene. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen.
2. Når kjøttsaften begynner å piple ut av kjøttet, er det på tide å snu biffene.
3. Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La biffene hvile en kort stund før servering.
Steketider for biff som er ca. 2 cm tykk:
Rå biff stekes ca. 1 minutt på hver side.
Medium biff stekes ca. 3 minutter på hver side.
Godt stekt biff med grå snittflate stekes 1 minutt på hver side på sterk varme, og etterstekes i 4 minutter på hver side på svak varme. Det er viktig å snu biffen ofte.
__________________
Vil du ha en ticker? Les her
|