Vis enkelt innlegg
Gammel 02-11-11, 13:42   #1
lillekri
Medlem
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 107
lillekri er ny på veien

Rått bacon trygt å ete? (del 3)

Igår hørte jeg på et foredrag om karbo og mental helse. Ekstremt mye info på kort tid, men ellers meget bra! http://vimeo.com/27961539

På slutten av foredraget ble det nevnt noe som jeg husker fra lesing om anti-aldring; proteininntak bør begrenses til akkurat å dekke kroppens behov! Resten av kalorier fra fett.

Men hvordan i huleste kan jeg komme opp i 80-90% fett?? Selv om jeg elsker smør-smaken, er det grenser for hvor mye smør jeg orker å ete alene eller ved siden av annen mat.

Eneste fettet jeg aldri får nok av er det som sitter på spekeskinke.. men er alt for lite av det, selv om jeg leter fra de feiteste skinkene når jeg handler.

Derfor har jeg lyst å begynne med rå bacon! Eneste bekymring i den forbindelse er den dødelige parasitten Trikiner. Men alt jeg leser tyder på at sjansen i praksis er lik null, så da kjører jeg på...

Vurderer å skjære strimler og tørke på 50 grader i stekeovn, for å få rett konsistens a-la spekeskinke/beef jerky. Kanskje pensle med litt chili-saus.. mmm!!

Kommentarer/ideer/erfaringer?


Research:

"Innenlandssmittet trikinose hos menneske har ikke vært rapportert i Norge siden 1980."
"Trikiner finnes sporadisk hos husdyr i Norge og ble sist påvist i to svinebesetninger slaktet i Tønsberg i 1994. Dette var første påvisningen hos svin siden 1981."
-http://www.vetinst.no/Faktabank/Alle-faktaark/Trikinose

Rå-bacon diskusjon fra 09.
-http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=23114

Trikin-fakta fra diy-spekemat-side:
-http://www.wedlinydomowe.com/sausage-making/meat-safety/trichinae

lillekri er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Paelo'ish lavkarbo Svar med sitat