Sv: Farlig å bruke Cocosa Ekstra Virgin å steke i?
Opprinnelig lagt inn av Yrla, her.
Vita hjertegod kan liksom stekes med, men den inneholder solsikkeolje for det meste og det er ikke så bra å steke med. Men å lav temperatur er det jo ikke så ille. Jeg ville heller valgt bremykt om jeg var deg. Den er jo ikke så ulik.
Ok. Takk for tipset! Så sjelden jeg steker mat med noe særlig fett i panna, at jeg har aldri kommet så langt som å sjekke selv hva slags egenskaper oljene i Hjertegod egentlig har. Måtte jo være for godt til å være sant, at et produkt faktisk er det det gir seg ut for å være 
Det jeg husker fra skolen, eller hvor det var jeg lærte det her, er at mettet fett er mest stabilt ved høy temperatur, enumettet fett er ok ved lav temperatur, og flerumettet fett harskner så raskt at det ikke burde så i romtemperatur engang. Er det et greit sammendrag? Blir litt mindre å holde styr på i hodet, hvis man har en sånn huskeregel å holde seg til.
|