Sv: Lavkarbobrød fra funksjonellmat - For godt til å være sant?
Opprinnelig lagt inn av Camomilla, her.
Selv bruker jeg så lite hvetemel som mulig. Litt hvetekli i knekkebrødene, og noe glutenmel i f.eks. lavkarbo pizzadeig - ellers ikke noe. Hender også en sjelden gang at jeg lager posesauser, men jeg prøver å begrense meg på tross av tidsnøden. Du kan lese mer om korn og virkningene på kroppen vår her. Pål Jåbekks blogg er verdt å lese, han har mange tankevekkende og godt begrunnede artikler 
Takk, leste artikkelen, mye nytt for meg, men tror på dette. Jeg gikk ned mest i starten, og da spiste jeg ikke knekkebrød eller lavkarbo-brød. Nå har jeg spist litt av dette, og vekten går litt opp. Men er det 100 % ok å spise linfrø, solsikkekjerner og sesamfrø tror du? Er frøet fra kornet?
Det stod noe i artikkelen som jeg ikke forsto 100%... "Lavkarbo med knekkebrød, nøttebrød og erstatningsmatvarer er suboptimale løsninger. Optimal helse kan vi få når vi forstår at vi må spise mat vi er utviklet for å spise. " Hva er suboptimale løsninger? Er det dårlige løsninger?
|