Sv: Farlig å bruke Cocosa Ekstra Virgin å steke i?
Opprinnelig lagt inn av shailene, her.
Hmm.. En ting jeg begynte å lure på nå. Hva tenker dere om den ernæringslæra at man må ha balanse i kroppen mellom omega 3, 6 og 9? Altså at hvis man eter mye fett som ikke inneholder omega-3, må man få i seg forholdsvis mye omega-3 fra andre kilder. Når man eter så mye animalsk fett og kokosfett som man gjerne gjør på lavkarbo, er det ikke vanskelig å få nok omega-3 da? Ser liksom ikke for meg at en vanlig dagsdose Udo's vil dekke omega-3 behovet hvis man ellers eter flere ganger så mye "usunt" fett (i den forstand at det er ubalansert) som en vanlig person.
Om du ser på tabell 2 så er det stort sett planteoljer som solsikkeolje som er "verstingene". Ikke mettet fett.
http://www.nettdoktor.no/ernaering/m...oppbygning.php
En mer detaljert innføring kan man finne her:
http://www.medisinfagskolen.no/userf...6_og_helse.pdf
Jeg tar tran og lager gode middager av fet fisk flere ganger i uken for å få i meg omega 3. Min far har MS, så jeg prøver å unngå betennelsestillstander i kroppen. Bruker også knuste linfrø i brødet mitt.
|