Vis enkelt innlegg
Gammel 06-11-11, 19:40   #75
Alynna
Seniormedlem
 
Alynna sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sandvika
Innlegg: 524
Alynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt likt

Sv: Farlig å bruke Cocosa Ekstra Virgin å steke i?

Opprinnelig lagt inn av shailene, her.

Hmm.. En ting jeg begynte å lure på nå. Hva tenker dere om den ernæringslæra at man må ha balanse i kroppen mellom omega 3, 6 og 9? Altså at hvis man eter mye fett som ikke inneholder omega-3, må man få i seg forholdsvis mye omega-3 fra andre kilder. Når man eter så mye animalsk fett og kokosfett som man gjerne gjør på lavkarbo, er det ikke vanskelig å få nok omega-3 da? Ser liksom ikke for meg at en vanlig dagsdose Udo's vil dekke omega-3 behovet hvis man ellers eter flere ganger så mye "usunt" fett (i den forstand at det er ubalansert) som en vanlig person.

Om du ser på tabell 2 så er det stort sett planteoljer som solsikkeolje som er "verstingene". Ikke mettet fett.

http://www.nettdoktor.no/ernaering/m...oppbygning.php

En mer detaljert innføring kan man finne her:

http://www.medisinfagskolen.no/userf...6_og_helse.pdf

Jeg tar tran og lager gode middager av fet fisk flere ganger i uken for å få i meg omega 3. Min far har MS, så jeg prøver å unngå betennelsestillstander i kroppen. Bruker også knuste linfrø i brødet mitt.

Alynna er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mest smak igjen for hver karbohydrat :) Ketolyse om jeg ønsker å gå ned i vekt. Svar med sitat