Vis enkelt innlegg
Gammel 06-11-11, 22:14   #77
shailene
Seniormedlem
 
shailene sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Oslo
Innlegg: 983
shailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snill

Sv: Farlig å bruke Cocosa Ekstra Virgin å steke i?

Opprinnelig lagt inn av Alynna, her.

Om du ser på tabell 2 så er det stort sett planteoljer som solsikkeolje som er "verstingene". Ikke mettet fett.

http://www.nettdoktor.no/ernaering/m...oppbygning.php

En mer detaljert innføring kan man finne her:

http://www.medisinfagskolen.no/userf...6_og_helse.pdf

Jeg tar tran og lager gode middager av fet fisk flere ganger i uken for å få i meg omega 3. Min far har MS, så jeg prøver å unngå betennelsestillstander i kroppen. Bruker også knuste linfrø i brødet mitt.

Skjønte ikke helt hva du mente med den tabellen? Den viser jo at animalsk fett er "verstigen" når det gjelder Alfa-linolensyre. Var det jeg tenkte mest på. Vi eter jo så mye melkefett o.l. at de andre fettsyrene ikke blir noe problem, så vidt jeg har skjønt. Mener ikke at mettet fett er usunt generelt. Men at det forstyrrer balansen mellom fettsyrene i kroppen hvis man spiser mye fett av én type. Så, i et kosthold med f.eks. 70-80% fett, som er kanskje 2-3 ganger så mye som en gjennomsnittlig person spiser, må man jo ha i seg 2-3 ganger så mye omega 3 som anbefalt også..?

Vet ikke om jeg er helt på jordet her, og mener ikke å kverulere. Men lurer fordi jeg tar omega-3 for bl.a. depresjon og er redd at jeg må begynne å ta 3 ganger så mye nå, hvis teorien min stemmer. Den innføringa skjønte jeg ikke mye av, må jeg innrømme

shailene er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat