Vis enkelt innlegg
Gammel 09-11-11, 08:55   #10
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Korn - er det egentlig en matvare?

Opprinnelig lagt inn av Bestemamma, her.

Å herregud, må jeg til med Bailyes nå da...det er jo så syndig godt....

Får se...jeg SKAL greie å sovne og sove på rygg igjen...selv om jeg har vært magesover i 20 år...det er så forbaska upraktisk å sove på magen.....

Men tilbake til det kornet,,,hjelper det med spelt? Ser at det har noe lavere glutenverdi, men vet du noe mer utover det....?

De andre kornsortene ser faktisk ut til å være nogenlunde trygge hva gluten anngår...kanskje jeg skulle gjøre forsøk med forskjellige kornsorter og lage brød med dem? Liker godt havremel og havregrynsgrøt så kanskje jeg skal teste....

Det er ikke nødvendigvis glutenet man reagerer på . Det finnes visstnok en 4-5 stoffer i korn som man sliter med å bryte ned... Sjekk kartet i denne posten: http://chriskresser.com/9-steps-to-p...ont-eat-toxins Når det er sagt er det veldig individuelt. Jeg vet at jeg ikke tåler bygg og rug heller. Er usikker på hvete, men har kuttet det ut for sikkerhets skyld. Jeg tror det lureste man kan gjøre - om man er usikker - er å enten holde seg borte... eller gå 3 måneder nazi melfritt og så kjøre en challenge.

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat