Vis enkelt innlegg
Gammel 09-11-11, 15:54   #14
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Korn - er det egentlig en matvare?

Jeg testet mel ved å lage pannebrød på en og en kornsort og spise dette 3 ganger daglig i tre dager for hver kornsort... :

  • 2-3dl ønsket mel
  • 1 ts. bakepulver for to dl mel
  • Litt salt/andre krydder man vet man tåler
  • 1 egg (om man tåler, er ikke nødvendig)
  • vann til passe "bolle-"deigkonsistens
Klappes til runde kaker og stekes på begge sider (prikk med gaffel) i tørr panne på middels varme.

Serveres lunkne med masse smør og godt pålegg.

Et annet alternativ for å teste mel er rett og slett å lage vassgraut på ønsket melsort. Spis med kanel, smørøye og sukrin.

Dette er ganske trygge måter å teste ut mel på siden oppskriftene inneholder veldig lite annet som det er vanlig å reagere på (med unntak av det egget man kan hoppe over).

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat