Tråd: Julebaksten
Vis enkelt innlegg
Gammel 09-11-11, 19:17   #2
Alynna
Seniormedlem
 
Alynna sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sandvika
Innlegg: 524
Alynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt likt

Sv: Julebaksten

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16072 er juleoppskriftstråden.

Anbefaler deg å søke etter bolleoppskrifter og tilsette safran/gurkemeie? Nå skal jo lussekatter pyntes med rosiner såvidt jeg husker, kanskje lure inn en hel mandel istedet?

Caroline på fotballfrue.no hadde en bolleoppskrift hun likte godt, jeg har ikke testet den. Mulig disse bollene er litt kompakte, ikke vet jeg. De ser kompakte ut. Kanskje litt vriene å forme som lussekatter. Den deigoppskriften jeg vet om som er ganske "fluffy" og likner mest på normal gjærdeig her inne, er Karins brød (lett å søke opp). Den har heller ikke et tonn med frø i seg. Kanskje man kan modifisere en bolledeig ut av dette ved å tilsette en teskje tørrgjær, sukrin og litt splenda/natreen/stevia (det man selv synes smaker minst metallisk) for å få "bollesmak". Evt en dæsj kardemomme også....

Jeg elsker Karins brød, men putter alltid i bittelitt gjær. Glutenmelet ser ut som det klarer å ta tak i gjæren på en måte. Og selv om jeg ikke egentlig liker gjærlukt, så gjør en bitteliten dose, at baksten lukter litt mer som normal bakst.


Sist redigert av Alynna : 09-11-11 kl 19:45.
Alynna er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mest smak igjen for hver karbohydrat :) Ketolyse om jeg ønsker å gå ned i vekt. Svar med sitat