Sv: Baconsvor og transfett
Opprinnelig lagt inn av LenaBeatrice, her.
Transfett får man fra vegetabilsk fett, da tenke jeg på det transfettet som er kjemisk bearbeidet og delvis herdet som vi før hadde i margariner, og som fortsatt finnes i en del matvarer.
Men, noe mat inneholder naturlig transfett, og bør ikke forveksles med industrielt transfett.
Hva som har skedd med baconsvor før det havner i posen, det tør jeg ikke garantere for....men animalsk er det. Kan vel ikke tenke meg at det er stekt i vegetabilsk fett?
Hvorfor er naturlig oppstått transfett bedre enn noe som (evt) oppsto i gryta hos Maarud? Transfettet har med hydrogenbindinger i fettmolekylet å gjøre, transposisjon av hydrogen altså. og ikke noe kunstig tilsatt farlige radikaler eller noe slikt. Et hydrogenmolekyl er det annet likt uansett kilde. Det kan enten stå i cis- eller i trans-posisjon.
P.s det meste av fettet er plantefett ja, ikke den sunne sorten heller. Det er først og fremst proteinet som er i bacongullet som er animalsk.
Sist redigert av Alynna : 09-11-11 kl 20:12.
|