Vis enkelt innlegg
Gammel 10-11-11, 09:02   #1
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Hvordan få til et "glutenfritt", vellykket brød?

I går forsøkte jeg meg på å lage "glutenfritt" i allefall glutenredusert, brød uten gjær (brukte bakepulver).
Lavkarbo var ikke det viktigeste denne gangen siden brødet var ment som en enklere lunch til mann og barn, ikke til meg. (Jeg koser meg med Nanna's knekkebrød jeg, men de andre vil ha litt mer variasjon)

Dette er vel omtrent det mest mislykka brødet jeg noensinne har bakt!!!

Jeg har egentlig aldri vært flink til å følge oppskrifter, og med vanlig gjærbakst med hvetemel har jeg liksom "feelingen" på hva som er nogenlunde bra.
Men deiger med bakepulver har jeg ikke laget så mye av, bare kaker egentlig vanligvis basert på eggedosis osv, og ingen noensinne uten hvetemel...

Jeg brukte omtrent samme forhold som jeg ellers har gjort, men brukte mer vann og droppet alt hvetemel og erstattet det med havremel.
Forholdsmessig brukte jeg 400g havremel, 400 g frø, 400 g havregryn, omtrent 1,5 L vann (mer enn halvparten gikk til oppbløyting av frøene og havregrynet) og 2 dl olje. Jeg hadde i 2 store, toppede ts bakepulver.

Brødet ble altfor sprøtt så det knekker når jeg skjærer i det, allikevel er det fortsatt rått inni, så jeg må ha alle skivene (de som blir skiver og ikke bare biter) i brødristereren.
Det er som sagt ikke skikkelig stekt i midten på tross av nesten 3 timer (!) i ovnen
Også hevet det ikke i det hele tatt og brøtet har delt seg på midten slik at det er en kløft tvers over hele brødet

Hva har jeg gjort feil?
Skal deigen være mye løsere?
Må jeg ha i mye mer bakepulver?
Eller er dette et håpløst prosjekt i utgangspunktet?

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat