Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 175 kcal (effektivt 88 kcal, da Tagatesse brukes i halv mengde av vanlig sukker)
Protein: 0,0 g
Karbohydrater: 79,8 g
- herav Tagatose 39,9 g
- herav sukkeralkoholer 39,9 g
Fett: 0,0 g
Kostfiber: 20,1 g
Tagatesse er et strøsukker basert på Tagatose, og er ideelt til baking og matlaging. Det kan også brukes på yoghurt eller frokostblanding, til varme og kalde drikker, eller alle steder du ellers ville ha brukt vanlig sukker. I motsetning til mange sukkererstatninger kan Tagatesse karamelliseres, slik at bruksområdet utvides enda mer. Tagatesse har ingen kjølende effekt slik noen sukkeralkoholer kan ha. Bruk halv mengde av vanlig sukker, ettersom Tagatesse er dobbelt så søtt.
Tagatesse bør oppbevares i en godt forseglet boks. Det er viktig at Tagatesse ikke kommer i kontakt med fuktighet (varm damp, en våt skje osv.), ellers har det en tendens til å danne klumper eller bli hardt.
Noen enkle tips for vellykket baking med Tagatesse:
* La bakverket stå i ovnen litt lengre på litt lavere temperatur (f.eks 160 °C).
* Om bakverket ser ut til å bli litt for brunt, kan det med fordel dekkes med bakepapir de siste 10 minuttene i stekeovnen.
Ingredienser: Tagatose (39,9%), isomalt (39,92%), fiber: inulin og oligosakkarider, sukralose (0,02%)
Kan virke avførende ved stort inntak.
sukrin:
Sukrin – et sunt og naturlig alternativ til sukker
Ønsker du å redusere sukkerforbruket ditt, men vil unngå kunstige søtstoffer?
Da er Sukrin et godt alternativ.
- Null kalorier
- Skader ikke tennene
- Smaker og ser ut som sukker
- 100% naturlig – finnes i bl.a. frukt
- Gir ingen blodsukkerstigning (null GI)
- Virker som antioksidant i kroppen
Søtt uten kalorier og karbohydrater
Sukrin er den eneste naturlige sukkererstatningen som har null kalorier. Sukrin inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen, og er perfekt for de som går på lavkarbodiett. Med Sukrin kan alle nyte søtt i hverdagen med god samvittighet.
Ingen blodsukkerstigning – null GI
Studier viser at Sukrin ikke påvirker blodsukker- eller insulinnivået i kroppen. Ved å kombinere Sukrin med FiberFin og mandelmel kan du oppnå enda lavere blodsukkerbelastning på maten du spiser. Sukrin kan ha en gunstig effekt ved ADHD og candidadiett.
100% trygt og naturlig
Undersøkelser viser at 94% av alle nordmenn er opptatt av å begrense sitt sukkerinntak. Samtidig er mange skeptiske til de kunstige søtstoffene. Sukrin er et 100 % naturlig produkt uten tilsetningstoffer, basert på sukkeralkoholet Erythritol. Erythritol finnes naturlig i blant annet pærer, meloner og sopp.
Sukrin blir framstilt ved en naturlig gjæringsprosess (fermentering), hvor man bruker druesukker som råstoff. Dette er samme metode som brukes for å lage blant annet vin og yoghurt.