Tråd: Bounty-bar
Vis enkelt innlegg
Gammel 19-11-11, 22:06   #11
Alynna
Seniormedlem
 
Alynna sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sandvika
Innlegg: 524
Alynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt likt

Sv: Bounty-bar

Jeg bruker også sukkerfritt sin sjokolade, jeg tar 1 plate lys og 1 plate mørk (lys for smakens skyld) og blander med syltevoks og delfiafett for å få sprø tekstur og for å drøye sjokoladen. Ikke bare blir det mindre karber per gram sjokolade, men sjokoladen "kladder" og drypper mindre enn ren smeltet sjokolade. (Vel og merke om du dypper i sjokoladeblanding som holder ca 40 grader, romtemperert delfia/syltevoks kladder som bare rakkern, nesten som halvstiv stearin )

Dermed så får du et jevnt lag med sjokolade og bruker ikke halve platen på en bar, om du skjønner.

Før du bruker "sukkerfri" sjokolade, les deg opp om maltitol. Det at man kan trekke fra alle sukkeralkoholer er en halvsannhet. Særlig på dette forumet så er maltitol langt mer "akseptert" enn på de fleste lavkarbofoum/nettsider, sakens kjerne er vel at noen får blodsukkerstigning og andre ikke.

Noen må regne med at maltitolen virker som ca 50% av vanlig sukrose, og kan ha mer nytte av et tynt lag med supermørk vanlig sjokolade + delfiafett og evt. kakao fordi de får mer sjokoladesmak med et tynt trekk med sterkere smak, og at en plate sukkerfri sjokolade er alt for mye karber for de. Andre som ikke får noe særlig blodsukkerstigning kan godt bare telle 2 karber som Lillemeg1. Da er smaken og konsistensen til "sukkerfritt" sjokoladetrekk å foretrekke vil jeg tro.

Det er kommet sjokolade med tagatose til Norge også, som er mindre risikabel enn maltitolsjokolade.

Noen får også store problemer med luft i magen/diare med maltitol, jeg har ikke merket særlig til dette.

Tror det er vanskelig å finne ut for seg selv, om maltitol ødelegger for fettforbrenningen, med mindre man har et apparat som måler blodsukker? Man kan jo evt. se om man stopper opp på vekta, men sånt kan jo ha mange årsaker og er litt uforutsigbart, jeg hadde ikke bare begrunnet en ukes platåvekt fordi jeg spiste en plate maltitolsøtet sjokolade. Men det kan altså hende at det er grunnen om kroppen din lett tar opp mye maltitol i tynntarmen.

Alynna er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mest smak igjen for hver karbohydrat :) Ketolyse om jeg ønsker å gå ned i vekt. Svar med sitat