Sv: Peppermynte-konfekt
Sukrin er ikke så verst i kalde ting med fløte, og med peppermynte. Sukrin gir en kald bismak, men er "rundere" på tungen enn mange av de skarpe, korte, metalliske søtsmakene som er ganske vanlige. Noen ganger er det bra å blande flere - for meg mangler natreen og splenda f.eks ettersmak mens sukrin oppleves "senere" i munnen, men da til gjengjeld veldig i overkant - føles som om spyttproduksjonen blir satt i høygir om du unnskylder min noe detaljerte beskrivelse 
Jeg har erfart at fløte, seterrømme, creme fraiche o.l. tar vekk en del av den voldsomme isete smaken fra sukrin, og peppermynte har jo en effekt som virker "kjølende" så da merker man ikke like godt at noe er "feil" med "sukkeret".
Om man lager peppermynteknapper er det sikkert en god ide å dyppe i sjokolade. Sjekk også den ganske nye tråden om "after eight".
|