Vis enkelt innlegg
Gammel 24-11-11, 02:23   #96
Alynna
Seniormedlem
 
Alynna sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sandvika
Innlegg: 524
Alynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt likt

Sv: De har ikke smør på butikkene, hva er lurest å steke i?

Nå er faktisk ikke margarin farlig lenger, produksjonsmetodene har endret seg en god stund siden, men mytene er der ute og går fremdeles. Mange tror enda at de inneholder transfett! . I dag er det veldig lite transfett i norske matvarer, mest i ferdigproduserte kaker og kjeks (det spiser ikke vi) og det må være merket med delvis herdet fett. Det er dog en del omega 6 i margarin (som i mange oljer), som tilsier at du bør ha et greit opptak av omega 3 også. Vi trenger omega 6 også (essensiell fettsyre), men i et visst forhold til omega 3 for å unngå betennelsestilstander i kroppen. Har trøbbel med autoimmunsykdommer selv så jeg er opptatt av å unngå dette.

Å spise margarin i noen uker uproblematisk, men det smaker ikke akkurat godt, spør du meg. Jeg har aldri levd med margarin i mat da, unntatt i noe bakst. Jeg synes det smaker plast.

For de på et ketolysekosthold, og annet tilnærmet likt vil ikke margarin ødelegge, om planen er å gå ned i vekt i ketose, og når smør igjen er tilgjengelig er det bare å gå tilbake til det. Margarin ødelegger ikke på kort sikt, men det er altså dumt å spise oljer som har for mye omega 6 i et lengre perspektiv. Det som derimot er dumt på kort sikt, er å droppe å bruke fett/oljer på i en del av de kostholdsfilosofiene som går inn under lavkarbo.

Margarin er fullherdet fett og det er sånn sett sunnere (mer stablit) å steke i, enn flerumettede oljer og virginoljer som kan endre struktur eller inneholde rester av annet (typisk kaldpresset olje) som blir brent, og brent mat er kreftfremkallende.

Alynna er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mest smak igjen for hver karbohydrat :) Ketolyse om jeg ønsker å gå ned i vekt. Svar med sitat