Tagatose - for godt til å være sant?
Jeg har ikke prøvd tagatose selv. Jeg ser det er populært siden det smaker som sukker og har bakeegenskaper som sukker.
Selv er jeg generelt veldig skeptisk til søtningsmidler da de fleste - for meg - virker å ha flere uønskede egenskaper. Men nysgjerrig er jeg. Så jeg begynte å søke.
Jeg finner dette om tagatosemolekylet:
Videre finner jeg dette om sikkerheten ved bruk av tagatose:
Og det er et veldig "ungt" søtningsstoff. Kun 6 års bruk i europa. Så vi har lite data om hvordan det virker på lang sikt.
Så langt kan det virke som at det er bedre enn sukker - dersom man tåler fruktose. Hvis ikke så bør man kanskje være litt ekstra forsiktig.
Jeg er personlig uansett skeptisk siden det har vært i bruk så kortvarig. Tror jeg holder meg til demarasukker og honning de gangene jeg må ha søtt en stund til. 
__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
|