Vis enkelt innlegg
Gammel 25-11-11, 12:40   #9
nellie
Seniormedlem
 
nellie sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: Sarpsborg
Alder: 40
Innlegg: 14.496
nellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisk

Sv: Tagatose - for godt til å være sant?

Opprinnelig lagt inn av Gerd, her.

Jeg driver og prøver ut tagatose. Og når det gjelder div. julekaker som skal være seige, så virker den fint
Det står at det er dobbelt så søtt som sukker, men jeg bruker bare 1/4 del, det blir mer enn søtt nok

Fruktose, har ikke det høy GI?
Tagatose har en GI på 2

Eller så bruker jeg mest sukrin, litt stevia og splenda Allt til sitt bruk

Nei. Fruktose har ikke høy GI.. Den kategoriseres vel til og med som lav med en GI rundt 20.. Men så er det mengden da.. Hvis man bruker det i kalde retter er det litt søtere enn sukker slik at man kan bruke litt mindre , men hvis man varmer det opp får det samme søtningsgrad som sukker. Men det er vel masse annet med det som er negativt.

Maltitol f.eks har GI rundt 35.

__________________
nellie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo Svar med sitat