Vis enkelt innlegg
Gammel 28-11-11, 21:10   #1
Dangerous Nan McGrew
Medlem
 
Medlem siden: Aug 2011
Hvor: Oslo
Innlegg: 144
Dangerous Nan McGrew har en fantastisk aura rundt segDangerous Nan McGrew har en fantastisk aura rundt seg

Sjokolademousse på 1 2 3 (med bilder)

"Ekte" sjokolademousse har egg som skal skilles og blandes hver for seg, og du ender opp med å bruke omtrent hver eneste bolle du har, mens denne enkle versjonen er snillere med oppvasken, og samtidig veeeeldig snill mot smaksløkene Den er mektig og god!

3 egg
2 dl fløte 3 - 4 ss kakao
2 - 3 ss sukrin
2 plater gelatin



Start med å legge gelatinen i en bolle med kaldt vann. Når den er blitt helt myk plukker du den opp, klemmer av vannet, og legger den i en kjele med pittelitt vann (eller eventuelt smelter den i vannbad). La gelatinen avkjøles mens du gjør resten.


Pisk eggedosis av eggene. I en annen bolle pisker du fløten til krem, og rører inn sukrin og kakao. Jeg brukte rå kakao som er ganske sterk i smak, nesten så den gir litt kaffesmak, men du kan bruke vanlig kakao, og smak til. Bland eggedosis og krem, før du tilslutt blander inn gelatinen i en tynn stråle under omrøring. Sett i kjøleskapet til den stivner.


Server med for eksempel pisket krem og bær.


__________________
Finn oppskriftene mine på bloggen min:
http://www.mariesmatmisjon.blogspot.com

Eller på facebook.

Dangerous Nan McGrew er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF - tilpasset meg selv/ min kropp/ mitt blodsukker :) Svar med sitat