Sv: Festmat, helst med flere retter
Jeg vil slå et slag for den gode, gamle fonduegryta til selskapsbruk.
Jeg pleier å samle gode venner på nyttårsaften og har i de siste åra servert fondue (oljefondue). Jeg marinerer godt kjøtt (indrefilet og lam), har scampi, kamskjell mm og sopp, løk, minimais og annet "grønt" som kan gå i gryta. Som tilbehør har jeg deilige dipps og sauser, oliven, fetaost, salat mm
Jeg synes fondue passer fint i små selskaper (maks 6 på en gryte) - det er litt "langsom" mat og praten går livlig mens vi lager vår egen favorittmeny.
Mine fonduselskaper starter alltid med en liten brannøvelse der alle får faste oppgaver hvis noe skulle skje med gryta (ingen problemer så langt, heldigvis). De som inntar rødvin eller andre alkoholholdige drikker har kun en oppgave i tilfelle brann: Berge drikkevarene og holde seg vekk!
Jeg har investert i elektrisk, termostatstyrt fondugryte, noe som gjør det hele både enkelt og tryggere.
|