Lettvint blomkål/brokkoligrateng (med bilder)
Noe av det jeg spiser mest av er blomkål og blomkål grateng i forskjellige variasjoner. Når jeg vil det skal gå raskt, kjøper jeg en ferdig grateng, og tilsetter det jeg har lyst på oppi. Enkelt og greit 
Da jeg er glad i sterk mat, har jeg fått øynene opp for chilli-ølpølsene som de fleste butikkene selger. Man kan selvfølgelig bruke skinke, kjøtt/karbonadedeig eller det man vil i stedet. Det går også fint å tilsette flere grønnsaker om man vil Gratengen er også god som den er, med en karbonade som tilbehør.
Denne porsjonen er stor nok for meg, men er lett å tilpasse til flere.
Gjør som følger; finn frem en liten ilfast form, frossen blomkål og brokkoli blanding, ølpølse, egg og fløte.

Legg litt grateng i formen, og tilsett ølpølsen. (Jeg bruker bare halve)

La stå i ovnen ved 225 grader i ca 10 min. Tøm så over et egg som er vispet med 1 ss fløte og litt pepper.

La stå til egget er stivnet, ca 10 min til.
Nyt 

|