Vis enkelt innlegg
Gammel 09-12-11, 09:09   #7
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Holdbarhet på fett?

Opprinnelig lagt inn av Marella77, her.

Hei.

Jeg har litt kraft / fett i en skål i kjøleskapet etter jeg stekte kyllingfilet i stekepose. Noen som vet med sikkerhet hvor lang holdbarhet det er på dette? Tenker å bruke det i en saus eller en suppe...

Selve fettet har laaaang hodbarhet - 2 uker iallfall uten problemer.
Kraften som antakelig har samlet seg under fettet har kortere. Jeg vil tro maks 1 uke før det er fare for at den surner. Sålenge fettlokket er ubrutt over krafta fungerer det som en hermetisering "light" og gir økt holdbarhet i forhold til kraft uten fettlokk.

Den gode nyheten er at kraften lukter dårlig når den blir dårlig... så inntil da kan du bruke begge deler.

Og ja, det er forskning fra kjøleskapet som gjør at jeg vet dette...

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat