Tråd: Delfiakake
Vis enkelt innlegg
Gammel 11-12-11, 13:12   #1
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk
Post

Delfiakake

Delfiakake

200g. mørk sjokolade (jeg brukte sukkerfritt sin)
4 ss sterk kaffe
250g. delfiafett
3 egg (str. m)
3 ss sukrinmelis

Hjemmelaget marsipan, mengde etter ønske
1,5 dl grovhakka valnøtter
Hjemmelaget gele av 3dl. væske
Valgfri kjeks ( kan utelukkes)

---------------------------------------------------------------------
Gele og marsipan bør lages ferdig dagen før.

Gele:
2dl funlight saft bringebær
1dl vann
4ts gelantinpulver

Kok opp saft og vann
Trekk kjelen til side
Rør ut gelantinpulveret med 3-4ts lunka vann i en bolle. Rør 1 minutts tid.
Hell den varme saften over gelantinen og rør godt.
Helles i passende form, og avkjøles.’
Marsipan

100g malte skoldede mandler ( jeg malte det 2 ganger)
50g sukrinmelis
15 dråper stevia m/smak ( eller mandlessens/vaniljeessens)

1/2 ts tragant
1 eggehvite

--------------------------------------------------------------------

-Smelt sjokolade, delfia og kaffe over svak varme. Dra kjelen til siden.

Så begynner du med resten, imens sjokoladen avkjøles litt.

-Kle en brødform med bakepapir
-Klargjør marsipan: Kjevle ut og skjær i passende stykker
-Del gele i passende biter

-Visp eggedosis av egg og sukrinmelis
-Tilsett sjokoladen og hakka valnøtter og visp godt sammen
-Legg røren lagvis med biter av marsipan og ev. kjeks( 1-2 lag)
-Spar litt sjokolade til toppen
-Legg på gelebiter og trykk litt ned, og smør resten av sjokoladen fint utover

- Settes kjølig



Sist redigert av Gerd : 11-12-11 kl 19:53.
Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat