Vis enkelt innlegg
Gammel 18-12-11, 14:05   #2
Echo
Seniormedlem
 
Echo sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Østfold
Innlegg: 940
Echo er en juvelEcho er en juvelEcho er en juvel

Sv: Julebaksten 2011

Opprinnelig lagt inn av |Ingrrid, her.

Se bilder her!

Ikke startet på julebaksten enda? Her har du fire (fem) sorter som du klarer å smekke samme på en kveld Alle lavkarbo vennlige selvsagt!

Hverken kransekake eller nøttekysser veldig søtt, så om du vil ha det søtere, så øk mengden sukring og splenda (men pass på så du ikke får “falsk” sukkersmak, kan evt tilsette litt vanilje). Om noen lurer på hvorfor jeg bruker splenda, er det fordi jeg har prøvd med sukrin, og det smaker alkohol. Splenda er ikke så bra for magen, men så skal man ikke spise seg mett på dette heller da

Alle kakene ble veldig gode, men litt mindre seige enn hva jeg er vandt til, siden man ikke har store mengder sukker i. Kokosmakronene og marsipanen ble aller best.

Alt skal stekes på 180 grader i 10-15 minutter!

Her er hele handlelisten om du skal lage alt (altå om du har noen av ingrediensene, så sjekk hvor mye du trenger):

  • 2-4 poser mandler (avhengig av om du lager to typer kransekake eller ikke)
  • 1 pakke splenda
  • 1 pakke sukrinmelis
  • 2 poser hasselnøtter
  • 2 poser revet kokkos
  • 16-19 egg (avhengig av om du lager to typer kransekake eller ikke)
  • 1 pakke mandelmel
  • 1 boks indisk tragant (fås på apotek)
  • 3-4 pakker 70% sjokolade (avhengig av om du lager to typer kransekake eller ikke)
  • Litt cocosa (kan evt bruke smør)
  • Vaniljeessens
  • Kokkosmel (kan evt brke mandelmel)

Tips!
Lager du alle sammen, så mal opp nøtter til alle oppskriftene først, før du pisker kremen til kokosmakronene, så slipper du litt oppvask. Jeg ventet også med å dyppe i sjokolade til jeg var ferdig med alle kakene.


LCHF Lavkarbo Kransekake (35 stk vanlige eller 25 stk tykke)

Ingredienser

480 gr mandler
2,25 dl splenda
0,75 dl sukrinmelis
3 eggehvitter
100 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao)
1 ts cocosa

Fremgangsmåte

Mal mandler til ønsket grovhet. Jeg lagde to runder, en med finmalte mandler, og en med litt grovere. Begge ble godt.

Tilsett de andre ingrediensene og rull til fingertykke pølser. Stek på 180 grader i 10-15 minutter

LCHF Lavkarbo Kokkosmakroner (35 stk)

Ingredienser

6 eggehvitter
65 gr sukrinmelis
30 gram splenda
10 dråper Vanilla Creme
375 gram kokosmasse

Fremgangsmåte

Stivpisk eggehvitter, sukrin og splenda, og bland forsiktig inn kokkos og vaniljeesens

Lag klumper (ja de faller fort fra hverandre), og stek på 180 grader i 10-15 minutter.

LCHF Lavkarbo Nøttekyss (40 stk)

Ingredienser

Mine ble litt tørre, så jeg har redusert mengde kokkosmel i oppskriften fra 100 gram til 75 gram.

75 g Sukrinmelis
30 gr splenda
6 eggehvitter
300 g malte Hasselnøtter
75 gr kokkosmel
100 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao)
1 ts cocosa

Fremgangsmåte

Hakk opp hasselnøttene.

Tilsett de andre ingrediensene og form til flate kuler

Stekes på 180 grader i 10-15 minutter

LCHF Lavkarbo Marsipan (15 stk)

Endelig en god lchf marsipan!!

Ingredienser

125 g mandelmel
1/2 dl splenda
1/2 dl sukrinmelis
1/2 ts tragant (planteekstrakt som gjør marsipanen seig, selges på apotek)
1 liten eggehvite
50 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao)
1/2 ts cocosa

Fremgangsmåte

Bland det tørre først, og ha i det våte

Form kuler (eller hva du måtte ønske)

Klart for dypping

Smelt sjokoladen (ca 400 gram om du har dobbel kransekakeoppskrift), med ca 4-5 ts cocosa. Har du ikke det, kan du bytte det ut med smør.

Dypp
og la kjølne på benken eller i kjøleskap om du har dårlig tid

Nå blei jeg litt usikker. Har du virkelig sjokoladen oppi Kransekake"deigen" og kokosmakrone før du steker dem? Eller er det meningen at man skal smelte sjokoladen med cocosaen og dyppe endene eller noe?

__________________




Dagbok
Echo er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat