Sv: Marsipan
Opprinnelig lagt inn av Imse, her.
En kan brukes det søtningsmiddelet man vil. Jeg synes sukrin gir en kald smak. Men i fjor tror jeg at jeg blandet sukrin og splenda, da ble det bra. Også bruker jeg mye mindre enn oppskriften sier. Jeg husker jo ikke helt fra år til år hvor mye, men ca halvparten, også smaker jeg meg frem. I år tenkte jeg å prøve en splæsh cognac i, det må bli bra. også lage marispanbrød dekket med mørk sjokolade, og strødd med hakkede pistasjnøtter, det er skikkelig digg. Skjæres opp i tynne skiver og serveres til julekaffen.
Jeg laget marsipan for noen dager siden..(for første gang)
250g mandler (som jeg skoldet selv) Malte dem i mandelkvern..
2ts fruktose
1pisket eggehvite
Syntes det ble litt tamt..og de malte mandlene var litt grovkornet..
Røra/deigen virka veldig tørr..
Jeg hadde så i 2-3ts til med fruktose, 1t vaniljesukker, en dash cognac,
Kjørte det en stund i kjøkkenmaskin.. Deigen ble seig og fin å forme..
Laget marsipankuler satte de i kjøleskap..
De smakte nydelig neste dag.. 
|