Hjernecellenes "bensin" er druesukker
Jeg leser en bok om hjernen, og der står det at hjernecellenes "bensin" er druesukker som kroppen tar opp fra maten vi spiser.
Og uvitende meg lurer derfor på: lager kroppen druesukker selv? Hva skjer egentlig med hjernen når kroppen ikke får tilført sukker? Får den nok næring likevel?
Jeg spør fordi jeg lurer, og fordi at jeg følte at jeg gikk rundt i en evig "tåke" på lavkarbo, jeg følte at hjernen/ konsentrasjonen/ fokuset mitt ropte etter sukker for å bli oppkvikket og for å komme ut av den litt sløve hjerneaktiviteten. Vanskelig å forklare, skjønner dere hva jeg mener? Noen andre som føler/ følte det sånn? Og vil det noen gang gå over? Jeg gikk på lavkarbo i omtrent ti uker før julepausen, og jeg følte det sånn hele tiden.
(lavkarbo som i fortid=liten julepause nå, skal på 'an igjen i januar!! )
__________________

|