Vis enkelt innlegg
Gammel 24-12-11, 22:10   #16
krokodillen
Medlem
 
krokodillen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2009
Innlegg: 441
krokodillen er veldig godt liktkrokodillen er veldig godt liktkrokodillen er veldig godt liktkrokodillen er veldig godt liktkrokodillen er veldig godt liktkrokodillen er veldig godt liktkrokodillen er veldig godt liktkrokodillen er veldig godt likt

Sv: Lavkarbo tetter rørene?

Beitemark gror igjen som bare det i landet vårt, så at det skal være så stor mangel på gress pga økt kjøttproduksjon rimer ikke. Det var MYE mer beitemark for både 50 og 100 år siden.

Og hvorfor brukes ikke dette arealet til gress for husdyr? Mange grunner, mange vil ha billig mat, og så er det politisk styrt hvilke deler av landbruket og hva slags drift som får statlige overføringer. Det siste kan jeg ikke så mye om.

MEN beitemark er svært bra for det biologiske mangfoldet, en svært stor andel av de norske rødlistede artene finnes faktisk i nettopp beitemark.

Vi bor i et land som har hatt omtrent 10 000 år på seg siden siste istid, vi har hatt åpent beitelandskap med husdyr i minst 6000 år, og granskog i bare 2000 år. Mange arter har tilpassa seg beite, de overlever ikke uten. Hvorfor nevnes dette aldri blant miljøargumentene for/mot kjøtt? Fordi det bare er argumentene mot som skal med?

OG intensivt jordbruk med korndyrking er enormt miljøskadelig. Noe HELT annet enn beitemark, som faktisk er BRA både for jordsmonn og biologisk mangfold. Det er ikke skog som hugges for å gi beitemark i Norge nå, det er det motsatte: beitemark som gror til med skog.

Dessuten, det er helseskadelig for kyr å bli foret opp på mye korn. Derfor får de antibiotika.

krokodillen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Litt fetere Fedon uten fruktose Svar med sitat