Sv: Lavkarbo tetter rørene?
Det jeg mener er at grønnsaksproduksjon slik den er i dag bygger på monokulturer som blir sprøytet og kunstgjødslet. Dessuten blir store deler av produksjonen kastet, rett og slett fordi den ikke holder standard kvalitetsmessig. På grunn av mangelen på dyrkingsrotasjon og kunstgjødslingen så armes jorden ut og maten blir mindre næringsrik. Dette ser jeg på som noen eksempler på store problemer ved industriell grønnsaksproduksjon.
Jeg ser for meg at vi må bort fra industriproduksjon av mat og tilbake dit at mat er næringsrik. Og ja, mat kommer til å koste en større del av månedslønna.
Men sånn som det ser ut i dag får vi valget mellom billig næringstom mat - eller å betale for føden uansett.
Når det gjelder det å regne CO2 på de ulike formene for matproduksjon har jeg ennå ikke sett noe troverdig regnskap - så jeg vektlegger heller det at maten produseres på en rimelig enkel og naturlig måte, og ikke fraktes for langt.
__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
|