Sv: Himalayasalt, et vidundersalt?
Er ikke Himalayasalt havsalt tilsatt rosa konditorfarge? Står det på pakken på butikken her, i alle fall...
Maldonsalt er godt pga den flakete konsistensen, som gjør at om man drysser det på en rett, så får man en annen opplevelse enn med bordsalt.
Om man bruker Maldonsalt så smaker det "oi, salt!" det første sekundet, uten at det blir kvalmt salt ettersmak. Med bordsalt eller havsalt så ligger kornene i munnen lenger og man blir overveldet.
Man får en slags "smell"-effekt med maldon, mao. Det har ingen hensikt å løse det opp i væske, siden det da vil smake rimelig likt annen salt.
Det er nok den effekten de er ute etter i sjokoladen, som du ikke likte, Mariann. Mange kokkespirer der ute, som synes vanlig sjokoladesmak er "kjedelig", og som vil bombardere deg med kontraster som salt, chilli, o.l. Så jeg gjetter på at enten liker du ikke kombinasjonen sjokolade med salt/søtt, eller du tok for mye maldonsalt oppi....
|