Sv: Nyttårsaften: kalkun!
Opprinnelig lagt inn av Hamster59, her.
Fant dette tipset på en annen blogg (ikke lavkarbo), men her er lenken:
http://susans-side.blogspot.com/2011...alkuntips.html
Greia er å bruke termometer og ikke tenke en halv time pr kilo kjøtt. Har også en 5-kilos kalkun liggende, så jeg har planer om å prøve ut noe av dette.
Det høres veldig godt ut med rosenkål med sopp og bacon. Har noe ferdigstekt bacon liggende, men skal kjøpe sopp og fersk rosenkål. Tror jeg skal dampe rosenkålen litt, for så å tilsette litt smør. Waldorf må jeg også ha, kan jo heller redusere mengden druer og epler.
Du har fullstendig rett ang. det med å ikke stole på 30 min per kg kjøtt. Mulig jeg formulerte meg litt tvetydig
Jeg setter kalkunen inn ca 3 timer i forveien (+ litt ekstra for å la den hvile, ta imot gjester osv...) men jeg stoler hverken på omtrentlige mål, eller de dårlige plasttermometerne som følger med. Derfor skrev jeg at jeg stikker inn et termometer i den tykkeste delen av låret, for det er det som blir ferdig sist.
Aldri vent på at den røde pinnen skal hoppe ut!
Glemte i forbifarten, å nevne, at steketermometeret ikke skal være inntil benet.
|