Sv: Mer nyansert
Opprinnelig lagt inn av heipådu, her.
For å kverulere litt tilbake, så er det nok av eksempler på befolkninger som har spist en stor andel karbohydrater uten å utvikle disse sykdommene, f.eks. japanerne, så litt tvil er det jo 
Sukker og raffinert mel derimot, tror jeg det blir vanskelig å komme utenom når årsakene til disse sykdommene skal oppsummeres!
Ser den, det er jo tross alt et argument som kommer opp hver bidige gang man snakker kosthold med et noenlunde oppegående menneske. Forklaringa der er vel ganske enkel? For det første har asiater flest aldri hatt den luksusen at de kan overspise (i tillegg til en kultur der hardt arbeid og moderasjon er høyt verdsatte dyder), og et kaloriinntak på grensa til sult (i allefall periodisk) har mange helsefordeler. I tillegg skal du lete lenge etter et folk som har spist mer frisk, fersk sjømat enn Japanerne, og jeg kan vanskelig se at en bolle ramen (kjøtt, grønnsaker, flesk, egg, og risnudler) skulle være i nærheten av like skadelig som brødmat minst en gang per dag.
Mange av sykdommene vi sliter med i dag er nært knyttet til inflammasjon, som forværres av høye insulinnivåer, stoffer i korn som irriterer immunforsvaret, korns høye innhold av omega-6, dårlig produksjon av hormonene kroppen behøver for å reparere ting (hgh, testosteron, mm.) som følge av for lite mettet fett, sink, ol.
Det er stor forskjell på noen biter nigiri-sushi med ris og rå laks og en brødskive med mager ost, selv om karbohydratene og kaloriene godt kan tenkes å være det samme.
|