Det gjorde jeg også! Saken er at min mann og en kamerat har 10 hummerteiner og de ble flittig brukt i høst. Selv var jeg etter en sommer med div. utskeielser nå på streng lavkarbo. Men det fristet med en liten smakebit, så fredagskvelden ble satt av til festmåltidet. Jeg velger selv den minste hummeren (lovlig minstemål) og der den ligger til avkjøling på benken oppsto problemet. Jeg var ikke sulten i det hele tatt! Jeg skulte bort på "beistet" på benken og syntes den hadde vokst til det dobbelte. Hvordan skulle denne saken løses uten at jeg skulle sitte som en furten unge ved matbordet for å bare pirke i maten? Gutta hadde vært ute i et møkkavær for å ta opp teinene. Prøvde først med et glass tørr hvitvin- nytteløst. Men siden far i huset ikke er lavkarbofan, heller motsatt så vanket det jo fersk loff ved siden av. Ikke noe problem for meg som sliter med lavt blodsukker! Men en "indre stemme" fikk meg allikevel til å ta en liten skive- godt med smør på mmmmmm. En ca 10 min. senere danset blodsukkeret krigsdans i kroppen og jeg kjente at jeg ble virkelig sulten! Og jeg spiste opp all maten min uten noen nykker. Men jeg referer til Fedon som skriver i sin bok at den skikken med å servere gjestene f.eks brød med smør/aioli på norske spisesteder er opprinnerlig fra de sydligere deler av Europa. For at vi skal spise mer og ikke mindre. Det gikk greit med meg, men vær obs. hvis du er redd for å ramle ut på "galeien." På den annen side er det vel helt naturlig å la seg friste en gang i blant.