Sv: Lavglykemisk vs lavkarbo?
Generellt er mat med lav GI = ubearbeidet mat som ikke smaker søtt.
Dvs hele korn, hele frø, hele grønnsaker osv.
Mat med høy GI = naturlig søt mat som frukt og til dels bær og godt bearbeidede matvarer som fint mel, særlig det uten kli, sukker og ferdigprodukter som er laget av dette.
Kroppen bruker energi på å male kornet selv og det meste av skall (fiber) kommer ut igjen i andre enden. Om vi spiser mest mulig ubearbeidet mat, vil kroppen bruke mye energi på å bryte det ned til de molekylene den faktisk kan bruke. Spiser du rent sukker, trenger det bare å løses i vann før det kan gå rett inn i cellene og kroppen får alle energien helt gratis.
Derfor blir vi fortere tjukke av masse mat med høy GI enn mat med lav GI..., men det har egentlig ikke så mye med lavkarbo å gjøre....
Men om du absolutt skal spise matvarer med mye KH i så er de med lav GI absolutt å foretrekke 
__________________

|