Thai Lynstekt Ribbe med Broccoli og Chili (Pad Kra Pao Moo Krob)
Er man lei Ribbe etter jul? Hvorfor ikke lage den på Thai manér? Min favoritt rett på min Thai restaurant. Prøvde å lage den derhjemme og den ble meget godt mottatt! Se hel oppskriften med bilder og skritt for skritt gjennomgang her.
Ingredienser:
1/2 kg ribbe, skåret i terninger.
2 kopper broccoli, delt i halve. Du kan også benytte kinesisk broccoli
2-3 Strimlete Paprika. Velg gjerne forskjellige farver for utseendes skyld
3 spsk rød karrypasta
3 spsk fiskesauce
1 spsk tørrede chili i olje
1 spsk hvidløk, presset
1 spsk sukrin
1 spsk små stærke chili. Brug flere om du ønsker det stærkt!
1 spsksmør/olie
Blomkål til blomkålris
Skjær ut ribba og grønsaker i terninger/strimler.
varm oljen/Smøret på sterk varme og stek ribba til den blir brun og svoren sprø.
Tilsett karripasta og rør godt inn. Tilsett alle andre ingredienser unntatt grønnsakene. Steg og rør i et par minutter.
Tilset litt vann og stek brokkoli og pepper til de blir litt myke og gode
Server med blomkålsris.
Vil du ha den sterk som jeg vil - bruk riiiiiiiigelig med Chilli.
Se hele skritt for skritt beskrivelsen her.
|