Tyrkiske kjøttboller (fra VG) - ser fantastisk godt ut!
Dette er jo ingen lavkarbooppskrift, men det er ikke noe i denne med mye karber. Denne skal jeg prøve 
http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppsk...ft.php?id=3608
500 g kjøttdeig av lam (eller bruk vanlig kjøttdeig)
1 egg
1 ss revet ingefær
2 hvitløkfedd, hakket
1 ts chilikrydder
½ boks hakkete tomater
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
1 ts kanel
1 ts garam masala krydder
2 ss olje (vu kan jo bruke smør)
1 løk finhakket
2 dl yoghurt naturell (eller matyoghurt)
salt og pepper
frisk koriander eller persille
Bland kjøttdeigen med revet ingefær, hvitløk, chilikrydder, egg, salt og pepper. Form runde kjøttboller og legg til side.
Brun malt koriander, spisskummen, kanel, garam masala og løk i olje i en stekepanne. Tilsett tomater, salt og pepper. La det koke i ett minutt. Ta pannen fra platen, og bland i yoghurt. Sett tilbake pannen. Legg i kjøttbollene, legg på et lokk og la dem koke i sausen i 20 minutter.
Dryss koriander over
|