En tanke til de som forsvarer gammel norsk husmannskost ...
Det er mulig jeg er helt på ville veier nå. Legger til grunn hva min mor har fortalt meg om kostholdet når hun vokste opp.
En standard kommentar fra mange anti lavkarbo mennesker er at vi hadde det fint med god gammaldags norsk husmannskost, så hvorfor endre det?
Så da må jeg spørre, dette er muligens feil sted å spørre, men likevel. Just for fun =)
Hvor langt tilbake tenker de egentlig?
Når jeg ser for meg god gammeldags husmansskost med kjøttboller og poteter.
Ser jeg og følgene (dette gjaldt vel kanskje mer på landet?)
1. Brød lagde man selv!
2. Fett var bra
3. Potet skulle en ha
4. Frukt var ikke noe man fikk hver dag.
5. Sausen var ikke fra toro.
Tar jeg helt feil?
Tanken jeg gjør meg er at skal man argumentere for gammel norsk husmannskost kan man jo ikke utelate flesk!
Den delen av min familie som har spist god gammaldags husmannskost. Er ikke redd for fett...
Fra min far sin side derimot er historien en litt annen. Men han hadde en far til kokk som drev resturant i New York.
|