Vis enkelt innlegg
Gammel 16-11-05, 19:12   #2
guro
Sterk og fri!
 
guro sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2004
Alder: 60
Innlegg: 9.453
guro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastisk

Sv: Festmat -hjelp?!

Skal du lage maten selv eller? For det stiller jo også krav til hva det kan være..

Jeg synes det er enklest å lage gryter jeg når jeg skal lage mat til mange. Mye kan gjøres klart på forhånd. Og gryter kan være så mangt:

Gryterett regler *

1. Ta kjøttet ut av kjøleselskapet i god tid. Renskjær for sener og hinner. Skjær i terninger/strimler. Tørk godt med papir.
2. Brun kjøttet i små porsjoner.
3. Ha kjøttet over i gryten, tilsett vesken og la kjøttet trekke ved 80°C.
4. Tilsett grønnsakene etter trekketid.
5. Eventuell sopp bør smørstekes før den has i gryten – gir best soppsmak.
6. Smak til gryteretten før den serveres.


Kathys gryterett !

(En vinner oppskrift!)

Brun
· 500 g rent kjøtt (svinefilet, lam eller kylling)
lett i smør og legg til side på et fat. Fres så
· 1 grovhakket løk
· 3 fedd hvitløk
· 2 ts spisskummen
· 3 ts koriander
Ha kjøttet tilbake i gryta, sammen med
· 4 gulrøtter i relativt store biter
· ½ liter god buljong eller kraft
· 150 g tørkede aprikoser i biter
· 1 neve skåldede mandler, eventuelt grovhakkede
· (aspargesbønner)
· litt revet ingefær
Kok opp og la surre på lav varme under lokk i ca 45 minutter. Mot slutten av koketiden kan tilsettes
· frest sjampinjong.
Server den med brokkoli og litt brun basmatiris ved siden av.


Rødvinsgryte (4) !

(Gryte fra Burgund, Biff bourgignonne)

· 700 g oksekjøtt
klargjøres og brunes.
· 150 g bacon, strimlet
· 2 løk i båter (eventuelt 8-10 småløk)
brunes. Ha alt over i gryten. Tilsett:
· 2 gulrøtter i skiver
· ½ flaske rødvin
· 1 ss tomatpuré
· 1 fedd hvitløk, finhakket
· ½ ts timian
· 1 laurbærblad
La trekke til kjøttet er mørt, ca 1 time.
· 200 g sjampinjong
renses, brunes og tilsettes gryten. Lag jevning av
· maisenna
· vann
og jevn gryten. Smak til med
· salt & pepper

Baligryte (5) !

· 2 finhakkede løk
surres i litt olje. Tilsett:
· 1 eple i små biter
· 9 ss curry
· 1 stor boks ananas m/juice
· 5 dl vann
· 2 buljongterninger.
La koke i 10 minutter. Tilsett
· 2 pk matfløte
· 8 stekte kyllingfileter i biter
· 2 biter ingefær, revet
· litt hakket frisk koriander
· 1 ts fruktose
· salt
· pepper
Kok opp. Tilsett
· cashewnøtter
rett før servering. Server med brokkoli og litt basmatiris.


Dette serverte jeg i mitt 40årslag. Men da hadde jeg kokk til å lage maten:

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4686

Speke og ostanretninger med mye spenndene tilbehør og orientalske frukter er relativt enkelt å få til og blir plukkemat som kan stå fremme hele kvelden.

__________________
-lig hilsen Guro
guro er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Rent og naturlig, uten melk, hvete, sukker, gjær, svin og sånt Svar med sitat