Sv: Atkins-bar eller 70% sjokolade?
Opprinnelig lagt inn av Yrla, her.
Men stoler du på at maltitol ikke skal regnes med? Det er et salgstriks.
Nå har Norge rimelig strenge regler for varedeklarasjoner på matvarer, så når det står at en slik bar inneholder 2,1g netto karbohydrater så velger jeg å stole på det. Dessuten har jeg diabetes type 1 (altså null egenproduksjon av insulin), og en slik bar påvirker ikke blodsukkeret mitt merkbart.
Maltitol gir for den som måtte lure ca 2,1 kcal per gram mens sukralose (sukker) gir 4. Maltitol kan heller ikke fordøyes av kariesbakterier i munnen, så det bidrar ikke til tannråte. Det har også en GI på omtrent halvparten av sukrose.
Maltitol er ikke optimalt, men det er ikke det eneste Atkins-barene er søtet med så når de oppgir en viss mengde netto karbohydrat og barene ikke påvirker blodsukkeret merkbart så velger jeg å kose meg med en bar en skjelden gang i blandt. =)
Sist redigert av plastbox : 26-01-12 kl 13:54.
|