Sv: Bør vi ha dårlig samvittighet fordi vi spiser for mye kjøtt?
Opprinnelig lagt inn av nellie, her.
Jeg synes at HVIS man spiser kjøtt til alle døgnets måltider, så burde man kanskje tenke litt variasjon. Så sunt er ikke kjøtt at man tar noe skade av å bytte ut med fisk, fugl osv innimellom. Men vet ikke om noen som spiser kjøtt dagen lang, så i likehet med Rin synes jeg det blir en kunstig problemstilling.
Fugl er også kjøtt...
Opprinnelig lagt inn av teleslynga, her.
Det er da veldig mange grunner til å ha dårlig samvittighet om man spiser mye kjøtt (medmindre man kun spiser vilt): miljø, klima, dyrevelferd, bærekraft.
Betyr det at du mener at man kan ha ren samvittighet hvis man spiser vilt? Så så lenge man spiser vilt, så kan man nærmest utrydde alle elgene/hjortene/rådyrene etc? Og er det bedre å gå på jakt og skyte dyret siden du nevner dyrevelferd? De fleste dyr i Norge har det ganske godt på gårdene, bedre enn flere av dyrene i naturen. Og de dyrene vi spiser som har det verst er vel kyllingene? Og kylling mente noen her at man ikke trengte å så dårlig samvittighet for å spise. Og hva med fisk? Har ikke fisken rett til å leve? Bør man ikke i så fall da også ha dårlig samvittighet for at man spiser fisk?
Jeg spiser kjøtt, og mye kjøtt. Null fisk, men det er fordi jeg er mentalt allergisk og brekker meg nesten ved tanken. Jeg spiser nok mer kjøtt enn før og har ikke dårlig samvittighet for det. Jeg spiser mer rødt kjøtt og mindre hvitt kjøtt enn jeg gjorde før. Noen her snakker om 500g i løpet av fem dager og så ser jeg at noen kaller kun rødt kjøtt for kjøtt. Ehm... Noen glemte visst at hvitt kjøtt også er kjøtt? Jeg spiser 500g kjøtt ca hver dag, jeg.
__________________
 -smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!
Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
|