Vis enkelt innlegg
Gammel 21-11-05, 05:45   #1
mofe
Seniormedlem
 
mofe sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Innlegg: 14.144
mofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastisk

Sjømatgryte med feta

500 g ferske blåskjell
2 ss olivenolje
1 stor løk, skivet
2 x 400 g bokser tomater, hakket
2 strimler sitronskall
1 ss hakket frisk sitrontimian
1/2 dl tørr vermut eller hvitvin
12 rå kongereker, renset
750 g faste hvite fiskefileter, skåret i terninger
12 svarte oliven
125 g feta, terninger


Kast alle åpne blåskjell. Rens skjellene. Ha i en gryte med kokende vann. Så snart de åpner seg, has de i en bolle med kaldt vann. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg. åpne de ferdigkokte skjellene, og fjerne den øvre skallhalvdelen.

Forvarm ovnen til 180 grader. Varm oljen i en stor tykkbunnet gryte. Stek løken på svak varme, i 5 minutter - skal ikke bli brun. Tilsett tomater, sitronskall, sitrontimian, vermut. Kok opp og smak til. Skru ned varmen, legg på lokk, la det surre i ti minutter.

Ha sjømaten i en lav ildfast form. Dekk med den varme sausen. Stek under lokk i ti minutter. Tilsett oliven og feta. Dekk sjømaten med sausen. Stek i ti minutter til. Serveres straks.

__________________
.
mofe er avlogget   Min kostholdsfilosofi: - Svar med sitat